/BIH/ HR/SLO/MK/EN/
Dolcevita_mk
1

Умерено to е здраво

Правилната и здрава иshрана и здравиот начин на живеење, се најголеми предизвици на денешнината. Во модерното семејство, брзиот начин на живот и индивидуалните навики, не им оставаат доволно време на жените и мажите да одделат време и секојдневно да и се посветат на иshраната.

више …
2

Шеќерот е двигател на организмот

На организмот, всушност, шеќерот му е потребен. Шеќерот е гориво на нашето тело. Проблемот се јавува единствено тогаш, кога шеќерот го внесуваме во организмот во прекумерни количини.

више …
3

Најчести митови за шеќерот

Шеќерот ослободува серотонин или хормон на среќата и задоволството, како што уште го нарекуваат, кој има низа позитивни ефекти врз човечкиот организам и врз емоционалното здравје. Ако панкреасот работи правилно, една слатка на ден, му користи на доброто расположение и здравје.

више …